интериорни врати

Търсите си интериорни врати. Пазарът изобилства от продукти, но това никак не улеснява Вашия избор. Затова ние, от Феникс Корект ще Ви кажем на какво да обърнете внимание, когато купувате интериорна врата.

За да се предпазите от грешки първо уточнете:

За каква стая Ви е необходима вратата

Преди всичко е важно да имате предвид за какво помещение ще бъде вратата. Има значение дали ще е за хол, дневна, спалня или детска. Това важи още повече при баните, мазетата и килерите, тъй като освен всичко с всичко друго там ще е добре да се съобразите с влагата. Изпаренията и други специфични особености на споменатите помещения.

Посоката на отваряне

Посоката на отваряне е от значение, защото вратата може да заеме прекалено голямо пространство. Освен това е добре при отваряне на вратата да се разкрива максимално голяма гледка от стаята, което създава усещането за простор. И най-важното, не е добре мебелите да пречат при отварянето на вратата. Тъй като ще създават чувството на дискомфорт у обитателите.

Размери

Стандартно размерът на вратата за стая трябва да бъде поне 80 см. Което ще позволи да се отваря широко и да се внасят обемни мебели. В последно време този рзмер не е вече строго определен и затова повечето от предлаганите модели на пазара могат да се коригират в зависимост от желанията на клиента, условията и спецификите на помещението. Добре е да се знае, обаче, че по-големият отвор не винаги е най-практичен, тъй като по-голямото крило ще заеме и повече място при отварянето, което е непрактично за по-малките помещения.

Материалът  

Материалът, от който са изработение следващият критерии, който да бъде водещ при избора Ви на врата. За разлика от външните, при интериорни врати не е необходимо да има UV покритие, което да ги предпазва от капризите на времето. Обикновено са изработени от две плоскости от HDF, покрити с PVC–фолио. Пълнежът може да бъде „пчелна пита” или олекотен ПДЧ материал. И двата варианта имат своите предимства. Тези с „пчелната пита“ са по-леки, но това не влияе на здравината им. От друга страна ПДЧ материалът допринася за по-голямата шумо и топлоизолация.

Дизайн

Не на последно мястое визията на вратата, защото е необходимо не само да е функционална, но и да се вписва в цялостното обзавеждане на пространството. Моделите на пазара предлагат голям разнообразие по отношение на дизайна. Може да се спрете на врати със или без стъкло, гладки или с орнаменти. Изборът на цветове и нюанси зависи от вкуса и предпочитанията на клиента. Интериорните дизайнери съветват цветът на вратата да бъде съчетан с този на пода, тъй като при стените с времето се наблюдава избледняване. Съобразяването на цвета на пода с този на вратата съвсем не е значи да са абсолютно идентични. Нюансът на вратата може да се различава с тон или два, важното е да носи наслада на окото и да внася уют за обитателите на дома.

Към Интериорни врати – втора част.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *