входна врата Феникс Корект

Изборът на входна врата е много важен, тъй като от нея до голяма степен се определя цялостния облик на сградата. Това е първото впечатление, което Вашият дом създава у посетителите. Освен красива, входната врата трябва да бъде и качествена.

Кои са критериите за качествена входна врата?

Материалът, от който е изработена

На първо място това е материалът, от който е изработена. Определящо в случая е дали вратата ще е за вход на апартамент и офис или ще е външна, изложена на атмосферните условия. На българския пазар се предлагат врати, изработени предимно от два метални панела с пълнеж, който осигурява топло и шумоизолация. Ако вратата е за външен вход е добре да има допълнително прахово UV покритие, което ще я направи устойчива на капризите на времето.

Пазарът предлага голямо изобилие. Имате избор както на по-луксозни модели, така и на семпли и по-евтини. Разбира се, цената не винаги е гаранция за качество, затова е добре да се посъветвате с професионалисти.

При нас, във Феникс Корект винаги може да разчитате на консултация и експертно мнение. Ние можем да Ви помогнем да направите най-правилния избор. 

Това, което можете да намерите както на сайта ни, така и в нашия шоурум са:

Китайски входни врати на изгодни цени

По отношение на материалите китайските врати, които предлагаме са леки, но здрави. Крилото им е изработено предимно от два метални листа с вътрешна Z армировка като дебелината му е 7-8 см, касата е 10 см, има и допълнително гумено уплътнение, което дава по-добра изолация на вратата. Характерното за китайските модели е, че имат праг, с който се продават, което не позволява да става течение в жилището и не допуска прах.  Предимството им е в цената, което ги прави по-достъпни за купувачите, макар че това не влияе на качеството на вратите.

Здрави, стабилни и устойчиви турски входни врати

Най-голямото разнообразие на модели предлагат турските входни врати. Те се и най-търсени и предпочитани от клиентите. Причината е, че цената е много изгодна за качеството, което получавате като закупите от тях.  Колекциите Стар секюрити доор, Хаска и Картал дават богатство на модели, представители на различен клас, подходящи за различните нужди на клиентите. 

Повечето от моделите са блиндирани, което ги прави изключително устойчиви на набези от крадци. Имат UV покритие и затова са подходящи за външни входни врати, тъй като са устойчиви на атмосферните условия. Турските входни врати се отличават със здравина и стабилност. Дебелината на крилото е 7 см., а размерът на касата може да се коригира в зависимост от дебелината на стената и спецификите на пространството, за което са предназначени. При модели outdoor отвън са покрити с бетопан, а отвътре с MDF панел с ламинирано покритие, което може да бъде съобразено с интериора на помещението.

Украински входни врати, изработени от естествени материали

Украинските врати са по-тежки, те са изработени от естествени материали, предимно иглолистни дървени стърготини. Крилото е направено от две дървени полскости с обща дебелина 6-7 см.,  пълнежът е пчелна пита или минерална вата. Дебелината на касата е 9-10 сантиметра.

Тези врати са масивни, създават усещането за лукс. По-голяма част от моделите са подходящи за външен вход. При изработката им е използвана специална технология. Благодарение на нея те не са податливи на механични повреди и евентуални деформации. Повечето модели са покрити с PVC  DeLuxe фолио, което освен естетическа функция има и предпазно действие срещу проникването на вода или химически вещества.

Система за заключване

Следващия важен критерии за качеството на входната врата е нейната система за заключване, която гарантира сигурността на обитателите на жилището.

Китайските входни врати са с шест точково заключване, но има и такива с дванадесет. Безспорно с изключителна сигурност и адекватна система за заключване се отличават и турските входни врати. Всички те са с две брави. При повечето модели има и вътрешно заключване, за което знаят само обитателите на жилището, тъй като то не се вижда отвън. Това е много ефективна система за защита срещу недоброжелатели, които биха се опитали да нахлуят в жилището.

Друг тип заключване е т.нар. тип верига или резе, който позволява вратата да се отвори само няколко сантиметра, за да се види кой е и да се прецени дали този посетител е добре дошъл. Разбира се, този отвор е недостатъчен, за да се проникне от външната страна, което също е превантивна мярка срещу нежелани посетители.

Дизайн

При нас може да намерите голямо разнообразие от дизайнерски решения, които да отговорят на различните предпочитания на клиентите ни. Входните ни врати са естетически издържани с голямо изобилие от цветови предложения. При китайските преобладава орнаментиката, те имат и изразена дървена шарка. Повечето от предлаганите модели са в кафяви цветове, но има и бели, бежови, махагон и черни. Най-голямо разнообразие от цветове и орнаменти предлагат турските входни врати.

При по-високия клас има модели с дизайнерски брави, което им придава допълнителен лукс и естетика. Украинската входна врата се отличава с резба и гравюри. Цветовете при тях са естествени като най-използвани са Бял, Златен дъб, Златна елха, Кестен, Сив, Бял Мат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *